Θυρεοειδής και Υποθυρεοειδισμός: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Θυρεοειδής και Υποθυρεοειδισμός:

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις


Ο θυρεοειδής μου μεγάλωσε, θα μπορούσα να το αισθάνομαι; Πού είναι ο θυρεοειδής μου;

Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται πίσω και είναι τυλιγμένος γύρω από το μήλο του Αδάμ σας, αλλά δεν είναι το ίδιο το μήλο του Αδάμ. Ο ιατρός σας μπορεί να σας δείξει συγκεκριμένα που μπορείτε να το αισθανθείτε. Οι περισσότερες γυναίκες είναι σε θέση να πούν αν έχει μεγαλώσει, αλλά συνήθως η αντίληψή τους αυτή είναι λανθασμένη.

Θα πονάει ο θυρεοειδής μου αν μεγαλώσει;

Συνήθως όχι, εκτός αν φλεγμαίνει, μια κατάσταση δηλαδή που ονομάζεται θυρεοειδίτιδα. Αν συμβεί αυτό, στην περιοχή αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα αισθάνεστε πίεση.

Ο γιατρός μου εξέτασε το θυρεοειδή μου, και μου είπε ότι τα αποτελέσματα μου είναι φυσιολογικά. Εγώ ακόμα όμως δεν το αισθάνομαι φυσιολογικό. Θα πρέπει να ανησυχήσω;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό μαζί. Ένα καλό πρώτο βήμα για να κάνετε θα μπορούσε να είναι να συζητήσετε με το γιατρό σας για να μάθετε τον ορισμό του "φυσιολογικού". Συνήθως, θα θέλαμε να δούμε τα επίπεδα TSH στο ή κοντά στο 2,0. Αλλά εάν έχετε συμπτώματα, θα κάνουμε περισσότερες εξετάσεις λειτουργίας του θυρεοειδούς χωρίς να έχει σημασία τι δείχνουνα τα αρχικά αποτελέσματά σας. Μερικές φορές, μια πολύ μικρή ανισορροπία μπορεί να εμποδίσει τις ορμόνες του θυρεοειδούς σας από το να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά από άλλα συστήματα του σώματος σας. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τα συμπτώματα σας. Άλλα πράγματα που ο γιατρός σας μπορεί να θέλετε να ελέγξετε έξω μπορεί να είναι η λειτουργία των επινεφριδίων σας, τα επίπεδα των ορμονών σας και το γαστρεντερικό σας σύστημα. Το σώμα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που έχει πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία του.

Η μητέρα μου είχε διαταραχή του θυρεοειδούς. Θα το κληρονομήσω αυτό;

Τα προβλήματα του θυρεοειδούς, όπως ο υποθυρεοειδισμός, συχνά τείνουν να συναντόνται κληρονομικά. Δεν ξέρουμε αν η γενετική ή ίσως ακόμη και συναισθηματική σχηματοποίηση μπορεί να το προκαλέσει αυτό. Αρκετά συχνά, οι κόρες θα «κληρονομήσουν» πρότυπα των μητέρων τους, μαζί με άλλες συμπεριφορές που επηρεάζουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι σχετικό.Έχοντας επίγνωση του οικογενειακού ιστορικού σας είναι πολύ θετικό. Εάν έχετε σωστή διατροφή και επιλύετε γρήγορα τυχόν υποκείμενα συναισθηματικά ζητήματα, θα βελτιωθούν οι πιθανότητές σας για αναβολή ή εξάλειψη της ευπάθειας σας. Αυτό σημαίνει, επίσης, οτι καλό θα ήταν να αρχίσετε να ελέγχετε τα επίπεδα των ορμονών σας.

Πότε θα πρέπει να ελέγχουμε για πρώτη φορά τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών μας;

Πολύ πιθανόν να έχετε ήδη μια εξέταση θυρεοειδούς. Συνήθως οι εξετάσεις του θυρεοειδούς γίνονται σε ετήσια βάση. Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό διαταραχών του θυρεοειδούς είναι μια καλή ιδέα να αρχίσετε να ελέγχετε το θυρεοειδή γύρω από την ηλικία των 20 ετών, ή νωρίτερα, εάν αναπτυχθούν συμπτώματα. Συχνά βλέπουμε νεαρές γυναίκες στα τέλη της εφηβείας τους και την ηλικία των 20 ετών με προβλήματα του θυρεοειδούς. Αν δεν έχετε οικογενειακό ιστορικό, ούτε συμπτώματα, μπορείτε να αρχίσετε να ελεγχεστε γύρω στην ηλικία των 30. Κάντε εξετάσεις κάθε πέντε χρόνια, εκτός αν αρχίσουν συμπτώματα.
Μή φοβάστε να ρωτήσετε γιατρό σας για να κάνετε εξέταση. Μερικοί γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν ελέγχουν συστηματικά τις λειτουργίες του θυρεοειδούς εκτός και αν έχει προβλήματα, αλλά όσο πιο γρήγορα μια βρεθεί ανισορροπία, τόσο πιο εύκολη είναι η θεραπεία, ακόμα και χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Κάνω πολλή άσκηση, αλλά δεν μπορώ να χάσω βάρος. Θα μπορούσε να φταίει ο θυρεοειδής μου;

Μπορείτε να σκεφτείτε τον έλεγχο του θυρεοειδούς σας εάν νομίζετε ότι καίτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι παίρνετε, αλλά δεν δείχνει καμία αλλαγή το βάρος σας.Ο θυρεοειδή σας είναι κυρίως υπεύθυνος για το μεταβολισμό, ακόμα και μια πολύ μικρή ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει στην επιβράδυνση της απώλειας βάρους. Θα πρέπει όμως να εξετάσουμε και άλλους παράγοντες, ειδικά αν δεν αντιμετωπίζετε άλλα συμπτώματα δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς. Άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να ευθύνονται για βραδύτερη απώλεια βάρους ή σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους, είναι οι αλλαγές στη διατροφή, η υγεία του πεπτικού σας, και τα ορμονικά επίπεδα σας.

Έχω υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς και θα πρέπει να παίρνω υποκατάσταση θυρεοειδικών ορμονών με φάρμακα μόνιμα. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία μου;

Όχι. Στην πραγματικότητα, αυτό σας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσετε πραγματικά τις τρέχουσες ανάγκες της υγεία σας και να κάνετε κάποιες πολύ θετικές και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Με την εξασφάλιση ότι η διατροφή σας είναι το καλύτερο που μπορεί να είναι, και προσθέτοντας τα κατάλληλα συμπληρώματα, μπορείτε να υποστηρίξετε ολόκληρο το σύστημά σας. Αυτά τα βήματα θα βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί σωστά τα φάρμακά σας. Βέλτιστη διατροφή και τα κατάλληλα συμπληρώματα θα συμβάλουν στη στήριξη ολόκληρου του οργανισμού σας και να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας χεησιμοποιεί τα φάρμακά σωστά και οι ορμόνες σας μένουν σε ισορροπία.

Παίρνω αγωγή για τον θυρεοειδή τα τελευταία πέντε χρόνια. Πότε μπορώ να σταματήσω;

Η απάντηση στο ερώτημά σας εξαρτάται από τον λόγο που ξεκίνησε η θεραπεία υποκατάστασης. Μπορεί παίρνετε αγωγή λόγω μιας χρόνιας αυτοάνοσης πάθησης ή επειδή ο θυρεοειδής αδένας σας έχει υποστεί ζημιά. Εξαρτάται επίσης από το αν θα μπορείτε να παρακολουθείστε στενά κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών για να σιγουρευτούμε οτι η λειτουργία του θυρεοειδούς σας παραμένει σταθερή.
Για να μειώσετε ή να σταματήσετε το φάρμακο του θυρεοειδούς σας, θα πρέπει ο ενδοκρινολόγος σας να σας βοηθήσει. Θα πρέπει να συνεργαστεί πολύ στενά μαζί σας και να παρακολουθήσετε προσεκτικά τα επίπεδα των ορμονών σας, καθώς και τη θρεπτική σας κατάσταση.

Ο θυρεοειδής μου είναι υγιής. Πώς μπορώ να τον κρατήσω έτσι;

Ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε τη γενική υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του θυρεοειδούς σας είναι μέσα από την εξαιρετική διατροφή. Προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν εξετάσεις ρουτίνας, καθώς και ειδικές, πιο συγκεκριμένες εξετάσεις και ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο.

Υπάρχουν τρόφιμα ή ποτά θα πρέπει να αποφεύγω για να προστατεύσω το θυρεοειδή μου;

Όχι. Όσο τρώτε τροφές που είναι ολόκληρες και φυσικές, σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένες από τεχνητά συστατικά, συντηρητικά και πρόσθετα, με όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία , η διατροφή σας μπορεί να περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία τροφίμων.

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com